Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00 0
ARTICLE

Kun je natuurlijke testosteron verhogen met boosters of supplementen?

Testosteron is onontbeerlijk voor een betamelijk functioneren van het mannelijke lichaam. De kwantiteit fluctueert onder invloed van allerlei factoren. Wanneer er een tekort ontstaat, kan dit zich uiten in fysieke klachten. Met de juiste voeding, eventueel gecombineerd met een booster, kun je testosteron op natuurlijke wijze verhogen. Dit stuk geeft antwoord op de vraag wat testosteron is en hoe je het kunt verhogen.

Wat is testosteron en heb je er controle over?

Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon. Het initieert de ontwikkeling van de primaire geslachtskenmerken en activeert de spermaproductie. Dankzij dit androgeen voelt men zich meestentijds energieker en opgewekter.

Er kunnen verscheidene oorzaken zijn voor een verstoring van de hormoonbalans. Op ettelijke verstoringen kan men zelf controle uitoefenen, door bijvoorbeeld gewicht te verliezen of te stoppen met roken. Het kan ook aangericht worden door het bereiken van een bepaalde leeftijd. Mannen boven de 50 gaan gemiddeld minder testosteron aanmaken.

Zo kun je testosteron verhogen

Uit de individuele ervaring of een meting blijkt dat er een tekort aan testosteron is. Hoe kun je het verhogen?

Medicatie

Voor elke kwaal bestaat er wel een geneesmiddel en dus ook voor lage testosteronniveaus. In de regel betreft het dan synthetische testosteron. Dat wil zeggen dat het een door de mens gemaakte stof is. Het medicijn kan men oraal innemen, maar het kan ook geïnjecteerd worden. Anabole steroïden, een andere benaming hiervoor, zijn alleen op medisch voorschrift te bekomen.

Leefstijl

Een laag T-niveau kan ook te maken hebben met hoe zorgzaam iemand voor zichzelf is. Er jarenlang slechte praktijken op nahouden, zal zich uiteindelijk gaan wreken. Zo hebben obesitas, tabak en alcohol directe gevolgen voor het testosterongehalte. Stoppen met roken, een half uur bewegen en drie voedzame maaltijden per dag zullen al op korte termijn gezondheidsvoordelen opleveren.

Zelfbevrediging

Enkele onderzoeken suggereren dat masturberen het testosterongehalte kan verhogen. Zodra de man klaarkomt, beleeft het T-niveau waarlijk een bescheiden uitschieter. Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat het effect ook blijvend is, als men deze praktijk stelselmatig beoefent. In elk geval kan men wel concluderen dat het niveau tijdelijk een stijgende lijn doormaakt.

Voeding

Gevarieerd en gezond eten kan op zichzelf al helpen bij een testosterontekort. Daarnaast kan men ook bepaalde testosteron stimulerende voedingsstoffen vaker op het menu zetten.

  • Zink

Wat beslist niet mag ontbreken, is voedsel dat rijk is aan zink. Een tekort aan dit mineraal manifesteert zich menigmaal in een laag T-gehalte, maar kan tevens resulteren in een verlaagde weerstand, smaak- en reukverlies, nachtblindheid en huidaandoeningen. Voedingsmiddelen die legio zink bevatten, zijn onder andere pompoenpitten, noten, schaal- en schelpdieren en kaas. Fenegriek levert eveneens een hoge dosis magnesium, zink en selenium.

  • Vitamine B6

Deze komt voor in avocado’s, eieren, peulvruchten, vleeswaren en vis. Het is noodzakelijk voor de hersenstofwisseling, de energieproductie en de stofwisseling van vetten en eiwitten. Het zorgt ervoor dat zink beter door het lichaam wordt opgenomen, hetgeen de testosteronproductie intensiveert en de oestrogeenproductie afremt.

  • Vitamine D

Vitamine D wordt grotendeels onder invloed van zonlicht aangemaakt. Het restant krijgt men binnen via de voeding. Bronnen van vit. D zijn vette vis (tonijn), zwarte bonen, paddenstoelen, melk en eieren. Het is hoognodig voor botten, het gebit en het immuunsysteem. Het beperkt het tempo waarin testosteron wordt omgezet in oestrogeen en vermeerdert de aanwezigheid van ongebonden testosteron in de bloedbaan.

Dit zijn de belangrijkste testosteron verhogende supplementen

Het kan best een gedoe zijn om telkens weer een uitgekiend maal op tafel te serveren. Testosteron verhogende supplementen kunnen dan een prima aanvulling zijn. Zij behelzen doorgaans wel een riante hoeveelheid van de hierboven vermelde vitamines en mineralen.

Gerelateerd artikel: Kamagra Oral Jelly 100mg Kopen Zonder Recept Bij Nederlandse Online Apotheek

Daarbovenop worden nog een handvol extracten toegevoegd, die vermaard zouden zijn omwille van hun testosteron bevorderende attributen. Elke booster kent een unieke receptuur, maar de volgende componenten zou men op de etiketten terug kunnen vinden:

  • Ashwagandha

Ashwagandha of winterkers is erg bekend binnen de Ayurvedische traditie. Het wordt dan ook wel eens ‘Indiase Ginseng’ genoemd. Dit kruid gaat het verouderingsproces van lichaamscellen tegen, maakt mentaal scherper en reguleert de afgifte van hormonen.

  • Brandnetelwortel

Brandnetelwortel bindt zich, ter vervanging van testosteron, aan het Sex Hormoon Bindende Globuline (SHBG). Een toename van vrij testosteron volgt.

  • D-Asparaginezuur

D-Asparaginezuur is een aminozuur en stimuleert de hersencellen om meer LH (luteïniserend hormoon) en meer GH (groeihormoon) af te geven. Ook bij een regelmatige menstruatiecyclus van vrouwen en de productie van testosteron speelt LH een prominente rol.

  • DHEA

Dehydroepiandrosteron is een zogenaamd prohormoon, omdat het de fundering smeedt van alle andere hormonen. Het wordt onder andere omgezet in testosteron en begunstigt het concentratievermogen, de spieropbouw en stamina.

  • Ginseng

Panax Ginseng is in de traditionele Chinese geneeskunde vreselijk geliefd bij de behandeling van een breed scala aan gezondheidsklachten. Wat hier relevant is, is dat Ginseng het testosteronniveau verhoogt, de sportprestaties opvijzelt en het uithoudingsvermogen opschaalt.

  • Maca

De wortel van deze plant uit Peru wordt vermalen tot een poeder, waardoor het simpel toe te voegen is aan smoothies en gerechten. Het lustopwekkende gewas heeft bovendien een gunstig effect op de spieropbouw, het uithoudingsvermogen en de productie van het mannelijk hormoon.

Welke natuurlijke testosteron booster is het meest geschikt?

Een overweldigende keuze wacht degene die speurt naar een natuurlijke testosteron booster. Het hangt af van de persoonlijke conditie, behoeftes en voorkeuren welke booster uiteindelijk de beste is. Occasioneel zal men meerdere supplementen moeten uitproberen, om erachter te komen welke het prettigst is. De meest optimale resultaten behaalt men door de booster naast evenwichtige voeding te gebruiken.

Natuurlijke testosteron kan men rustig kopen. Bij de drogist, vitaminespecialist en de reformwinkel ligt het gewoon in de schappen. Deze vorm van testosteron kan men zonder recept verkrijgen. Ook op het internet kan men eenvoudig naar de perfecte booster zoeken. Teneinde aan oplichting te ontsnappen, worden dit soort middelen bij voorkeur alleen via een officiële distributeur of een geregistreerde online pillendraaier gekocht.

Mijn Account