Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00 0
ARTICLE

Tips en middelen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen en verhelpen

Het kan iedere man overkomen: sneller klaarkomen dan de bedoeling was. Dit is voor beide partners vervelend, omdat het de plannen voor een lange, sensuele nacht behoorlijk in de war kan brengen. Er gaat enige tijd overheen voordat mannen fysiek weer in staat zijn om een erectie te krijgen. Dit kan frustratie met zich meebrengen of ‘het moment’ is simpelweg voorbij. Toch bestaan er wel degelijk behandelingen, technieken en medicijnen om de kans op een voortijdig hoogtepunt te reduceren.

Wat is een vroegtijdige zaadlozing en hoe herken je het?

Een vroegtijdige, of een 'voortijdige' zoals het op Wikipedia genoemd wordt, zaadlozing komt natuurlijk altijd ongelegen. Maar wat is een ‘vroegtijdige’ zaadlozing dan precies? De betekenis van ‘vroegtijdig’ is voor iedereen anders: de één vindt een minuut na de penetratie te kort, de ander kan met tien minuten nog geen genoegen nemen. Officieel spreekt men van een premature ejaculatie als men binnen 60 seconden nadat de penis in de vagina is ingebracht klaarkomt.

Helaas is het mannelijke lichaam er niet op gebouwd om meteen weer in actie te komen en zal er dus even gewacht moeten worden tot het vrijen weer hervat kan worden. Ongeduld en de angst om de partner teleur te stellen leiden er in veel gevallen dan ook toe dat de seks in het geheel gestaakt wordt.

Medische oorzaken van een premature ejaculatie

Als een te vroege ejaculatie meer dan incidenteel voorkomt, kan dit op veel vlakken zijn weerslag hebben. Het zelfvertrouwen loopt een deuk op en de relatie zal daardoor ook onder spanning kunnen komen te staan. Om te vermijden dat het uit de hand loopt, is het daarom raadzaam om niet te treuzelen met ingrijpen. Een behandeling behoort namelijk zeker tot de mogelijkheden.

Gerelateerd artikel: Viagra Origineel Kopen 100mg Pillen Zonder Recept in Online Apotheek

Een arts zal eerst achterhalen wat de oorzaak is. Vaak is er geen eenduidige diagnose te stellen, omdat het probleem meestal een combinatie is van psychische en fysieke factoren. Het kan te wijten zijn aan overgevoeligheid van de genitale zones. Maar ook een verminderde aanmaak van serotonine, een neurotransmitter met de bijnaam 'het gelukshormoon', in de hersenen is wellicht verantwoordelijk voor het te snel ejaculeren.

Op basis van zijn bevindingen zal de geneesheer dan een therapie starten, al dan niet gecombineerd met bepaalde medicatie.

Bestaat er een middel tegen vroegtijdige zaadlozing?

Er zijn verschillende medicijnen die een dokter kan voorschrijven om het ongemak te verlichten:

  • Dapoxetine

Zo kan hij adviseren om een uur voor aanvang van de seksuele activiteiten dapoxetine in te nemen. Dit geneesmiddel in de vorm van een pil is in Nederland alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar. In het buitenland is hier meestal geen recept voor nodig, waardoor het ook vrij te koop is op het internet. Wel kunnen er bijwerkingen optreden. Het is daarom altijd belangrijk om het uitsluitend aan te schaffen bij betrouwbare verkopers.

  • Paroxetine

Dit alternatief is eigenlijk een antidepressivum. Omdat het invloed heeft op de vervaardiging van serotonine, kan het effectief zijn bij het voorkomen van voortijdige zaadlozingen.

  • Lidocaïnezalf

Nog een mogelijkheid is het gebruik van een zalf met het verdovende lidocaïne. Deze balsem wordt ongeveer 60 minuten voor de geslachtsgemeenschap op de eikel aangebracht. Wel moet de crème er voor de daadwerkelijke geslachtsgemeenschap afgehaald worden, omdat de geslachtsdelen van de partner anders ook verdoofd worden.

Welk middel tegen vroegtijdige zaadlozing uiteindelijk de voorkeur geniet, verschilt per persoon. Een zalf is een uitkomst wanneer iemand liever geen pillen wil innemen, om medische redenen of vanwege de mogelijke interacties met een ander medicijn of bijwerkingen.

Zo kun je een vroegtijdige zaadlozing verhelpen

Hierboven werden een aantal geneesmiddelen opgesomd die mogelijk een vroegtijdige zaadlozing verhelpen. Daarnaast kunnen mannen zichzelf een techniek aanleren om het vertragen van het orgasme te trainen.

De stop-startmethode werd bedacht door dr. James Semans. Het is een stappenplan die een man regelmatig moet doorlopen. Door consequent te oefenen zou een man binnen 2 tot 10 weken het moment van exaltatie kunnen afremmen:

Streel het lid zonder te masturberen. Dit doet men met een droge hand. Het is dus niet de opzet om de erotische fantasie te beleven. Het beoogt vooral het leren kennen van het eigen lichaam en de gevoelens die het strelen opwekt. Probeer dit een kwartier vol te houden, maar stop op het punt dat er een climax bereikt gaat worden. Wanneer het drie keer is gelukt om het orgasme met 15 minuten uit te stellen, moet de oefening herhaald worden. Ditmaal met een glijmiddel.

Gerelateerd artikel: Cialis Generiek (Tadalafil) 10, 20mg Kopen Zonder Recept In Online Apotheek

Als men wederom driemaal het hoogtepunt met een kwartier kan uitstellen, wordt de handelwijze opnieuw uitgevoerd. Nu hoeft er niet meer gestopt te worden voor de climax. Het zou nu net zo lang moeten duren vooraleer men ejaculeert.

Doorloop stap 1 en 2 opnieuw, maar laat de andere persoon het nu uitvoeren. Eerst zonder, dan met glijmiddel.

Nu kan worden overgegaan op de copulatie. Laat aanvankelijk de ander bewegen. Na een poosje kan de man stootbewegingen gaan maken en tenslotte exalteren.

Deze tips kunnen ook nog helpen tegen een vroegtijdige zaadlozing

Omdat de beleving van seks ook voor een groot deel tussen de oren plaatsvindt, volgen hier nog een aantal extra tips tegen een vroegtijdige zaadlozing:

  • Voorspel

Een uitgebreid voorspel is uitermate plezierig. Door elkaar gedurende langere tijd te 'teasen' en op te hitsen, kan de gemeenschap aan intensiteit winnen. Het draagt bij aan de romantiek en schept bij beide bedgenoten hoge verwachtingen. De spanning kan daardoor zo hoog opgebouwd worden, dat de kans op een premature ejaculatie zeer reëel wordt..

  • Vermijd stress

Ook mentale spanningen zoeken een uitweg. Dit kan escaleren in een orgasme.

Hoe voorkom je dus dat wilde avonturen te vroeg eindigen? Er is spijtig genoeg geen kant-en-klare oplossing. Toch zijn er zeker verschillende wegen die men kan bewandelen. Met of zonder medicatie, onder supervisie van een arts of met behulp van training.

Mijn Account