Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00 0
ARTICLE

Wanneer heeft een man testosteron tekort en kan hij het verhogen met pillen?

Lusteloos en nauwelijks of geen vuur om te vrijen: bij mannen kan dit toegeschreven worden aan een te laag testosteronniveau. Deze toestand is niet per se onomkeerbaar. Er zijn immers diverse manieren waarop een man zijn testosteron kan verhogen, doch niet elke manier is risicovrij. 

Hoe ontstaat een testosteron tekort?  

Testosteron is het masculiene geslachtshormoon en wordt aangevoerd door de bijnieren en de testes. Bij mannen tussen de vijftien en vijfentwintig is de productie op haar summum. Dit is ook de levensfase waarin het jongenslichaam masculiene eigenheden gaat vertonen. De schouders verbreden en de heupen versmallen. De jongeman converseert met een diepere stem en groeit een baard, borst- en schaamhaar. Door de optimale aanmaak beleeft een man in deze periode zijn seksuele piek. Men voelt zich zelfverzekerd, krachtig en is doorgaans wel te vinden voor een fijne vrijpartij.

Wanneer men de leeftijd van 30 jaar heeft aangetikt, zal het testosterongehalte langzaam aan afbouwen. De snelheid waarmee het verlaagt, houdt vaak rechtstreeks verband met de manier waarop men leeft. Calorierijk voedsel, roken, te weinig lichamelijke inspanning en de consumptie van alcohol zijn allemaal factoren die het verouderingsproces kunnen bespoedigen en testosteron bij mannen verlagen.

Gerelateerd artikel: Viagra Generiek (Sildenafil) 25mg Online Kopen Zonder Recept in Nederland

Een tekort is te identificeren door verschillende symptomen. Ten eerste kan men merkbaar sneller uitgeput raken na lichamelijke activiteiten. Sporten is korter vol te houden en het vergt meer tijd om te herstellen van de exercitie. Spieren opbouwen kost ook meer moeite. Verder zal een man vaker geplagd worden door chagrijn, droefheid of onverschilligheid en zich in het geheel niet prettig in zijn vel voelen. Een testosteron tekort zal zich ook uiten in een gereduceerd verlangen naar seks en kan leiden tot erectieproblemen. Bij een vermoeden van te weinig testosteron, kan een bloedonderzoek waarbij men het exacte gehalte kan meten, uitsluitsel bieden.

Zo kan een man zijn testosteron verhogen

Hiervoor werd beschreven dat een ongezonde leefstijl het tekort kan veroorzaken. Door slechte gewoontes om te gooien en verantwoorde keuzes te maken, kan deze dalende lijn een halt worden toegeroepen. In de praktijk komt het erop neer dat tabak, cafeïne, alcoholische dranken, drugs en een inactieve houding moeten worden verlet.

Ter aanvulling kan men ook aan vitamines en mineralen denken, die de aanmaak van testosteron zullen aanjagen. Vitamine B, D en K zijn daarvoor aangewezen. En daarmede is het geen verkeerd idee om extra zink, magnesium en selenium in te nemen.

Een laag testosteron verhelpen met een kuur

Dan is er nog een scala aan andere producten, die direct of indirect met het mannelijke hormoon te maken hebben. Dit betreffen pillen, pleisters en prikken die een hoger testosteronniveau beloven. Hier moet wel een onderscheid worden gemaakt tussen synthetische of anabole steroïden en natuurlijk testosteron. Bij de eerste groep gaat het om suppletie van het hormoon van buitenaf. Kunstmatig gemaakt testosteron komt via een injectie het lichaam binnen. Dit is een veelgebruikte handelwijze in de sportwereld, maar legaal is het pertinent niet.

Aan de andere kant van het universum bevindt zich het natuurlijke testosteron. Dit is feitelijk een verzamelnaam voor alle voedingssupplementen die de aanmaak van het hormoon door het eigen lijf activeren. Men kan laag testosteron met een kuur behandelen. Het corpus kan nooit meer produceren dan waarvoor het is gebouwd. Overdosering is dientengevolge geen echt gevaar.

Deze pillen verhogen het testosteron

Pillen die op natuurlijke wijze testosteron verhogen, noemt men ook wel testosteron boosters. Deze supplementen bevatten uitsluitend organische ingrediënten. Ze zijn daardoor onschadelijk voor de gezondheid en de waarschijnlijkheid van ergerlijke neveneffecten is gering. Toch is het immer voorstelbaar dat er bij een kuur bijwerkingen optreden. Ingeval dit geschiedt, dient het gebruik onmiddellijk gestaakt te worden. Mogelijk is men allergisch voor één van de stoffen.

Gerelateerd artikel: Cialis Origineel 20mg Kopen Zonder Recept In Online Apotheek In Nederland

Ofschoon elke booster zijn unieke receptuur kent, zijn er een aantal basisingrediënten te identificeren. Deze hebben op zichzelf al vat op de productie van het geslachtshormoon of hebben dit in combinatie met andere toevoegingen.

  • Tribulus Terrestris:

een éénjarig gewas, dat voornamelijk in en rond het Middellandse Zeegebied groeit. In Bulgarije is het een populair afrodisiacum. In Pakistan wordt het veel toegepast bij de behandeling van impotentie en onvruchtbaarheid. Het gewas verhoogt de afgifte van luteïniserend hormoon (LH), zodat dit op zijn beurt weer de testikels kan stimuleren om meer testosteron aan te maken.

  • D-asparaginezuur:

een niet-essentieel aminozuur (DAA) dat de hypofyse in de hersenen aanstuurt om LH en GH aan te maken. LH vijzelt de afgifte van testosteron op.

  • Fenegriek:

een kruid, dat rijk is aan mineralen, zoals magnesium, zink en selenium. Deze drie zorgen ervoor dat het SHBG (Sex Hormoon Bindend Globuline) zich aan hen bindt in plaats van aan het mannelijk geslachtshormoon. Hierdoor ontstaat er meer vrij testosteron. Het resultaat is meer energie, vitaliteit, spierkracht en een hoger libido. Daarnevens is fenegriek aanbevolen om de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk onder controle te houden.

  • Borium:

de Latijnse naam voor wat wij in het Nederlands kennen als boor. Het is een mineraal dat een essentiële rol speelt bij de synthese van vitamine D.

Kun je testosteron zonder recept kopen?

Synthetische testosteron kan men, vanwege de dreigende complicaties, in principe niet kopen zonder recept. Wie een doktersconsult en de apotheek wil omzeilen, zal zijn geluk moeten beproeven op de zwarte markt. Om voor de hand liggende redenen is dit ten stelligste af te raden. Steroïden brengen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee en worden alleen verhandeld door malafide verkopers.

Hier kun je testosteron kopen

Het is ook helemaal niet nodig om de eigen gezondheid op het spel te gaan zetten, nu men tegenwoordig ook een prima booster voor testosteron kan kopen. Deze kan men vinden in natuurvoedingswinkels, drogisterijen of de vitaminespecialist. Voor dat extra beetje privacy, kan men deze capsules ook eenvoudig online bestellen. Een recept is niet verplicht en orders worden gewoonlijk in een onopvallende doos of envelop verzonden.

Mijn Account